Tuesday, May 22, 2007

...Og så var der Roma

Uha... Har næsten været hjemme en hel uge nu, og først nu har jeg fundet tiden (og roen) til at få nedfældet lidt om turen. Altid hektisk at komme tilbage på job fra ferie, plus at komme hjem til en uge med køretimer, helligdag med familiefrokost (gaaab), Forrygende OneTwo koncert i Vega, samt fabelagtig mad på Hings Cuisine, en 30 års fødselsdag og... og ... og puuuha - ny uge!


Rom var jo fantastisk som altid... Dejlig sommervarm, ca 30 gr, og ikke en sky på himlen. Et skønt hotel, hvori gaden der var marked hver morgen. Ikke for mange turister, men alligevel nok til at vi stod i kø i over en time, for at se kuplen i Peterskirken.
De italienske mænd er jo et kapitel for sig - hæmningsløse simpelthen. Men vi var dog temmeligt klare i vores udmeldinger (!)


Anyhow, havde sat mig for at tage billeder af al den skønne mad vi fik serveret
(og selvfølgelig også alt det andet) men sædvanen tro - så kommer jeg først i tanke om kameraet når jeg er halvvejs igennem maden... Og den var sgu god!


Vi holdt os mest til de lettere retter, da det var godt varmt. Pasta, salater, bruchetta var stort set altid en del af menuen, men risotto, lam og kylling nåede vi da også at få. Maden var i en rimelig prisklasse, og var ikke til at sætte en finger på. Hjemmelavet (siempre con amore), friske råvarer og deraf en sublim smag. Desværre fik vi aldrig prøvet Tiramisuen, da vi altid var propmætte... Men mascarponen er købt, nu mangler jeg bare ladyfingers og Marsala'en:)









Men ellers bød Rom på kilometervis af gåture, madoplevelser,turboshopping, sightseeing og tilmed Europas største loppemarked i Trastevera..
. Og sikken gedemarked. Hold godt på tasker og penge!! Vi var heldigvis i god træning, og beholdt vores ejendele og fik købt lidt småting. En dag havnede vi også midt i en kæmpe demonstration, for "familien". Meget sær oplevelse...
Peterskirken var for vild, havde jo indtil videre kun set den udefra... F... Der er langt ned fra toppen!










Og så må jeg altså lige slå et slag for en vanvittig lækkert restaurant på Vesterbro. Hing's Cuisine (find den på AOK), Hongkong fusionskøkken, kalder de sig vist. 4 kokkehuer har de fået, og det lever i den grad op til ryet.
Professionel, diskret og hurtig betjening, lækre anderledes retter, og et MEGET rimeligt prisleje. Prøv det!!!

No comments: