Thursday, April 5, 2007

3 slags spyd


Teriyaki

500 gram kyllingebryst
5 spsk soyasauce
1 dl risvin
3 tsk sukker
2 tsk honning
½ spsk olie

Marinerer min. 1 time. Grilles og pensles undervejs. Drys med sesam


Satay

500 gram kyllingebryst

2 tsk. frisk ingefær, finthakket

2 tsk. hvidløg, finthakket

1 – 2 tsk. karry

2 spsk. Fiskesauce

4 spsk. Olie

4 spsk. Kokosmælk eller piskefløde

Sauce af:

1 dåse kokosmælk (400 ml)

2 tsk. rød karrypasta

2 spsk. Groft jordnøddesmør

1 spsk. Sukker

2 – 3 spsk. lime eller citronsaft

75 gr. jordnødder, grofthakkede

1 spsk. fiskesauce

Fremgangsmåde:

1: Ingefær og hvidløg stødes i en morter og blandes med karry, fiskesauce, olie og kokosmælk til en marinade, hvori kødet lægges. Lad kødet marinere i mindst en time ved stuetemperatur, men gerne længere – op til et døgn – i køleskab. Kødet sættes på 12 – 15 bambuspinde, 20 cm. Lange (læg pindene i vand inden brug, så bliver de ikke så sorte når de grilles.)

2: Til saucen varmes kokosmælken op til kogepunktet i en tykbundet gryde, og de øvrige ingredienser tilsættes, en ad gangen under omrøring og i nævnte rækkefølge. Brug ikke låg og lad ikke saucen koge kraftigt, da kokosmælken nemt skiller ved for kraftig varme.

3: Kødet steges på grill i 5 – 10 minutter eller i ovnen ved 225 grader i 10 – 15 minutter, til det er gennemstegt.


Spyd med hakket kylling


500 gram hakket kyllingekød

1 løg, finthakket

1 frisk rød chili, udkernet og hakket

2 spsk. rød karrypasta

1 tsk. palme – eller rørsukker

1 tsk. stødt koriander

1 tsk. stødt spidskommen

1 æggehvide

Fremgangsmåde:

1: Rør kylling, løg, chili, karrypasta og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt stødt koriander, spidskommen og æggehvide og rør godt igennem.

2. steg dem som frikadeller, eller i friture og sæt dem på spyd.