Teriyaki
500 gram kyllingebryst
5 spsk soyasauce
1 dl risvin
3 tsk sukker
2 tsk honning
½ spsk olie
Marinerer min. 1 time. Grilles og pensles undervejs. Drys med sesam
Satay
2 tsk. frisk ingefær, finthakket
2 tsk. hvidløg, finthakket
1 – 2 tsk. karry
2 spsk. Fiskesauce
4 spsk. Olie
4 spsk. Kokosmælk eller piskefløde
Sauce af:
1 dåse kokosmælk (400 ml)
2 tsk. rød karrypasta
2 spsk. Groft jordnøddesmør
1 spsk. Sukker
2 – 3 spsk. lime eller citronsaft
75 gr. jordnødder, grofthakkede
1 spsk. fiskesauce
Fremgangsmåde:
1: Ingefær og hvidløg stødes i en morter og blandes med karry, fiskesauce, olie og kokosmælk til en marinade, hvori kødet lægges. Lad kødet marinere i mindst en time ved stuetemperatur, men gerne længere – op til et døgn – i køleskab. Kødet sættes på 12 – 15 bambuspinde,
2: Til saucen varmes kokosmælken op til kogepunktet i en tykbundet gryde, og de øvrige ingredienser tilsættes, en ad gangen under omrøring og i nævnte rækkefølge. Brug ikke låg og lad ikke saucen koge kraftigt, da kokosmælken nemt skiller ved for kraftig varme.
3: Kødet steges på grill i 5 – 10 minutter eller i ovnen ved 225 grader i 10 – 15 minutter, til det er gennemstegt.
Spyd med hakket kylling
1 løg, finthakket
1 frisk rød chili, udkernet og hakket
2 spsk. rød karrypasta
1 tsk. palme – eller rørsukker
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 æggehvide
Fremgangsmåde:
1: Rør kylling, løg, chili, karrypasta og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt stødt koriander, spidskommen og æggehvide og rør godt igennem.
2. steg dem som frikadeller, eller i friture og sæt dem på spyd.